Ideen med å starte Berg og Singsaker Veterankorps dukket opp i forbindelse med Berg og Singsaker Skolekorps sitt 50 års jubileum. Under jubileet til skolekorpset ble det bestemt å om mulig "hente frem" noen veteraner til å gjøre en kort spilleopptreden under jubileumskonserten i Frimurerlogen. Dette ble vellykket og vi hadde med flere fra det "første" nystartede korpset fra 1952. Disse og flere av de "yngre" veteranene syntes det manglet et alternativt korps i nærmiljøet for voksne som ikke har tid til å satse så seriøst og aktivt som de fleste ungdoms- og voksenkorpsene gjør. Mange har en travel hverdag og har ikke mulighet til å delta på alle samspill.
-
Berg og Singsaker Veterankorps (BSV) ble etter samråd med skolekorpsdirigent (Stein Jacobsen) startet i mars 2003, primært for tidligere musikere som for øyeblikket hadde instrumentet "på hylla". De fleste som er med i BSV har i perioder på 10, 20, 30 og til og med over 40 år ikke spilt i korps før de ble med i BSV !  Noen få har "trappet ned" fra mer aktive korps og "pensjonert seg" i våre rekker. Vi har satt oss selv den VISJON at dette korpset skal som en av sine hovedoppgaver "få i gang igjen" tidligere musikere samt også unngå at musikere legger instrumentet på hylla fordi de føler de ikke har tid til å være så aktive lenger.
-
Korpset ble ved oppstarten i 2003 startet for veteraner fra de tidligere skolekorpsene til Berg og Singsaker skoler samt foreldre til medlemmer fra skolekorpset, men selvsagt er ALLE som ønsker å spille i BSV hjertelig velkommen! Har du instrument selv er det kjempeflott, men det er også mulig du kan få låne et. Det avhenger litt av hvilket instrument du spiller.   I Berg og Singsaker Veterankorps setter vi trivsel høyt, repertoaret er relativt enkelt, men variert og ganske spennende. Hvert semester har vi imidlertid gjerne et eller to musikkstykker som er litt vanskelige så vi har noe å strekke oss etter og korpset har unektelig hatt litt utvikling i sine 10 første år. Så har vi det gøy ...og selvsagt er det kaffe og kake i pausen på samspillene! Vi har normalt samspill etter skolekorpset på Blussuvoll skole på tirsdager med oppmøte 19:30. Vanligvis har vi samspill kun hver andre uke, men i perioder f.eks. før konserter eller 17.mai spiller vi hver uke. Vi har en MEGET dyktig dirigent som vi "låner" fra skolekorpset.